Mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi’nin asırlar ötesinden sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşliğe yaptığı çağrıyı hatırlamak ve anmak için Beykoz Belediyesi tarafından Şeb-i Arus konseri düzenlendi.

7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Hazreti Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin yanı sıra Beykoz Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde Sami Özer’in verdiği konser yer aldı.

Tasavvuf Musikisi ve ilahilerden nadide örnekler seslendiren Sami Özer icra ettiği birbirinden kıymetli eserlerle Mevlana’nın engin felsefesinden ve Şeb-i Arus’tan esintiler sundu.

Şeb-i Arus Konseri’ne Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Başkan danışmanı Muhammet Küçükkonuklar ve ilçe sakinleri katıldı.

Konserin sonunda ise muhabbetle musiki eserleri seslendiren Sami Özer'e çiçek takdim eden Kaşıtoğlu, "Şeb-i Arus gibi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Düğün Gecesi'ni yâd ettiğimiz bir günde icra ettiği eşsiz eserlerle bizlere Hz. Mevlana’nın felsefesini aktaran ve yaşatan üstad Sami Savni Özer’e teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün insanlığın O’nun felsefesini ve çağrısını anlamaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var " dedi.