Beykoz Belediyesi ve Polonezköy Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Polonezköy Kiraz Festivali, bu yıl da kardeşliğe ev sahipliği yaptı.

Her yıl Haziran ayında çeşitli aktivitelerle kutlanan, geleneksel kültür ve dansların sergilendiği Polonezköy Kiraz Festivali, yine renkli görüntülere sahne oldu.

Katılımcılara Polonezköy kirazının ikram edildiği etkinlikte sanatçı Yeşim Salkım da sevilen şarkılarıyla geceye renk kattı.

Festivale İstanbul Polonya Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Polonezköy Muhtarı Frederick Novvicki, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Beykozlu vatandaşlar katıldı.

Yeşim Salkım şarkılarıyla festivale renk kattı

Programda Yeşim Salkım, seslendirdiği şarkılarla Beykozlulara keyifli bir akşam yaşattı. Yaklaşık 1 saat boyunca sahnede kalan Salkım, eski ve yeni şarkıları harmanlayarak, izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Festival alanına getirilen kirazlar konuklara ikram edildi.

Gecede Polonya Halk Dansları Topluluğu da sahne alarak, kültürel folklor gösterilerini sergiledi.