Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği Yöre Geceleri programının altıncısında Beykozlu Doğu Karadenizliler bir araya geldi.

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Mavi Karadeniz ve Beykoz Web TV’den canlı yayınlanan programa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Beykoz Belediye Eski Başkanı Muharrem Ergül, Meclis üyeleri, Beykozlu Doğu Karadenizliler Dernek Başkanı Emin Yavuz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkan danışmanları, yöre dernekleri başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri ile Beykozlu Doğu Karadenizliler katıldı.

Kültür Merkezi’nin fuaye salonunda gerçekleştirilen program öncesi kokteylde konuklara Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması,  Laz Böreği ve Hamsi Koli yemekleri ikram edildi. Sunuculuğunu Ufuk Acar’ın yaptığı program, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin faaliyetlerini tanıtan slayt gösterisiyle başladı. Karadeniz yöresinin vazgeçilmezi kemençe ve tulum eşliğindeki canlı müzik ekibiyle sahne alan TRT sanatçısı İbrahim Can, türküleriyle izleyenleri coştururken, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Folklor Ekibi de oynadıkları oyunlarla geceye damga vurdu.

Başkan Yücel Çelikbilek “Karadeniz’in Güzel İnsanları”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek gecede yaptığı konuşmada, “20’nin üzerinde yöre derneğimiz var. Sadece müziklerinden oluşan bir tanıtım değil, illerimizi tümüyle tanıtan bir program da düzenlemek lazım. Evde TV izlemek yerine yürekleri, gönülleri birleştiren bu programa gelen Karadeniz’in güzel insanları. Sizleri ve bu konuda emeği geçenleri tebrik ediyorum” diyerek dernek başkanı Emin Yavuz’a plaket hediye etti.

Beykozlu Doğu Karadenizliler Dernek Başkanı Emin Yavuz, son yıllarda yaşanan terör olayları ve sıkıntılardan dolayı eğlence programlarını iptal ettiklerini, bunun yanında hayatın devam ettiğinden ve yöre gecelerinin toplumu birleştirici gücünden bahsederek, kültürlerini tanıtma fırsatı veren Belediye Başkanı Yücel Çelibilek ve ekibine teşekkür etti.