3 Aralık Dünya Engelliler Günü Beykoz’da engelli öğrencilerin hazırladığı “Balık Festivali”yle kutlandı. Animatörler, yüz boyama ve çeşitli gösterilerin yer aldığı etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlendi, misafirlere ise ızgara balık ikramı yapıldı.

Beykoz Belediyesi’nin desteğiyle ilçedeki zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren Anadolufeneri Ayetullah Keser Eğitim, Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Milli Eğitim şube müdürleri,  İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş,  TOFD Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda ilk olarak öğrenciler tarafından “Aşukla Maşuk” gösterisi sunuldu. Festival kapsamında okulun bahçesinde kurulan stantta sahneye çıkan ve hünerlerini sergileyen öğrenciler öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları şarkıları söylediler ve dans gösterileri sergilediler.

Hazırladıkları gösteriler büyük beğeni toplayan öğrenciler misafirlerden bol bol alkış aldı.

Kaymakam Katırcı: “Engelliler Özel İnsanlardır”

Programdaki konuşmasında engelli bireylerin özel insanlar olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “Engelli bireylerimizi yalnızca 3 Aralık’ta hatırlamak yetmez. Bu bir hayat gerçeği ve biz onları toplumda yıllarca hasta insanlar olarak gördük. Öncelikle insanların kafalarındaki engelleri kaldırmak gerekiyor. Onları engelli değil özel insanlar olarak görmeliyiz. Herkes bir gün bir kaza neticesinde engelli olabilir. Meseleye buradan da bakmak gerekiyor. Engelliler toplumda pozitif ayrımcılığı hakeden gurubun başında geliyor. Bunun için kaymakamlık olarak en kısa sürede engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek “Engelsiz Yaşam Merkezi”ni hayata geçireceğiz. Burada bulunan tüm ‘engelsiz aslanların’ gününü kutluyor tüm ilçe sakinlerimizi 7 Aralık’ta Beykoz Çayırı’nda düzenlenecek olan Engelli Halk Koşusu’na davet ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ise Balık Festivali’ndeki buluşmayı engelliler konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlediklerini belirterek  toplumsal bilinçlenmeyle engelli bireylerin sayısının azalabileceğini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Başkan Yardımcısı Salim Öztürk ise engelliler konusunda toplumun tüm kesimlerinin daha fazla duyarlık göstermesi ve yardımda bulunması gerektiğini ifade ederek Ayetullah Keser gibi okullara kalıcı hizmetlerin artırılmasına dikkat çekti.

Müdür Melih Pekoy ise okulun eğitim ve fiziki koşulları ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından alandaki misafirlere ızgaralarda pişirilen balıklar ikram edildi. Kaymakam Katırcı ve beraberindekiler tarafından okuldaki faaliyet sınıfları gezildi. Etkinlik kapsamında okulun “El İşi” ve “Mutfak Sınıfı” öğrencileri tarafından hazırlanan ürünlerden oluşan bir de sergi açıldı.